Info voor scholen en docenten

Resultaten eerste wave (mei t/m juli 2020)

In de eerste wave van Grow It! zijn maarliefst 859 jongeren gestart met de app. De vele aanmeldingen van jongeren in een relatief korte tijdsperiode impliceert dat jongeren erg enthousiast zijn om een app te gebruiken om hun mentale weerbaarheid te vergroten.

De app lijkt voor een flink aantal jongeren bij te dragen aan hun welbevinden tijdens de corona-crisis. Uit de data is gebleken dat de dagelijkse korte vragenlijsten voor 54% van de jongeren leidden tot een actieve reflectie op hun dagelijkse emoties en gedragingen. Ook rapporteerde 21% van de deelnemers actiever te zijn geworden door de challenges en gaf 20% van de gebruikers aan zichzelf beter te leren kennen door de app.

Inzet tweede wave

Vanuit Nederland is er veel interesse voor de inzet van de Grow It app, getuige de vele inschrijvingen op onze wekelijkse week updates, de grote media-aandacht en de aanmeldingen verschillende gemeentes, scholen en instellingen die graag willen deelnemen.

We hebben inzichten verkregen waarmee we de app hebben verbeterd. Deze verbeterde versie willen wij opnieuw aanbieden aan jongeren over heel Nederland tijdens deze tweede coronagolf. Wij hopen opnieuw jongeren te ondersteunen en met behulp van onze app te bouwen aan hun veerkracht tijdens de coronacrisis.

Om deze reden willen wij vrijblijvend gesprek aanbieden aan schoolvertegenwoordigers om kort te praten over de mogelijkheden van Grow It! binnen uw school of organisatie. U kunt ons hiervoor per mail bereiken op growit@erasmusmc.nl of per telefoon op 06-57421114.

Aanmelden (vanaf 15 december 2020)

De app wordt vanaf 15 december 2020 voor jongeren van 12 tot 25 jaar gratis aangeboden in de App- of Google Play store. Ze kunnen zich hiervoor aanmelden op onze website. Er is ook een promotievideo te bekijken op de website waarin de jongeren aan het woord komen.

Zelf ervaren hoe de app werkt?

Docenten en professionals die zelf willen ervaren hoe de Grow It! app werkt kunnen een proefcode ontvangen. Stuur ons een mail of bel ons voor het aanvragen van een proefcode.