Waarom dit onderzoek?

Opgroeien en volwassen worden is niet altijd makkelijk. Soms kan je wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom hebben wij met een groep onderzoekers een app ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 12 - 25 jaar. Door de app drie weken te spelen leer je jezelf beter kennen en krijg je vaardigheden die je helpen met stressvolle situaties om te gaan, zoals bijvoorbeeld nu tijdens de corona-crisis.

Veiligheid en Privacy

Veiligheid en privacy staan bij ons voorop. Zo zorgen we daarvoor:

  • De inhoud van de app is gebaseerd op wetenschappelijke kennis.
  • De app is voor en door jongeren ontwikkeld.
  • We doen voortdurend onderzoek naar de effectiviteit van deze app.
  • Je privacy wordt gewaarborgd. (Lees meer)
  • Je gegevens worden veilig opgeslagen op een Erasmus MC server.
  • Alles wat wij doen is getoetst door een medisch ethische commissie.


Wil je meer weten? Of willen je ouders meer informatie? Natuurlijk mag je ons altijd bellen, appen, of mailen. We beantwoorden graag al je vragen: Neem contact met ons opDeze onderzoekers zijn betrokken bij de Grow It! app:

Prof. Dr. Manon Hillegers

Kinder- en jeugdpsychiater en onderzoeker
Erasmus MC - Sophia

Manon onderzoekt en behandelt jongeren die erg somber of angstig zijn. Meestal zijn deze problemen al langer aanwezig, maar vinden jongeren het moeilijk daarover te praten. Daarom heeft Manon als doel om jongeren online hulp te bieden met leuke tools zoals apps, zodat zij zich beter gaan voelen.

Prof. Dr. Loes Keijsers

Ontwikkelingspsycholoog en opvoeddeskundige
Erasmus University Rotterdam

Loes is puberexpert en een beetje een nerd. Ze houdt van statistiek. Zij onderzoekt waarom het met sommige jongeren goed gaat, en met anderen niet. Die kennis gebruikt ze om samen met jongeren nieuwe apps te ontwikkelen die hen helpen. Haar motto: ‘Promoting growth is a serious game’.

Dr. Jeroen Legerstee

GZ-psycholoog en onderzoeker
Erasmus MC - Sophia

Jeroen behandelt kinderen en jongeren op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het Erasmus MC - Sophia. Hoe kan je hen het beste helpen? Hij weet het. Daarnaast is hij onderzoeker naar innovatieve behandelmethoden, zoals Virtual Reality, e-Health en smartphone apps.

Naast deze drie onderzoekers,
zijn we met een heel team vanuit het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis:

Evelien Dietvorst

Pauline Jansen

Leonie van Vugt

Merel van der Mark

Soldado Koval

Voor Professionals

We publiceren regelmatig onze bevindingen over hoe het gaat met jongeren.

Docenten en professionals die zelf willen ervaren hoe de Grow It! app werkt kunnen een proefcode ontvangen. Stuur ons een mail of bel ons voor het aanvragen van een proefcode.

Onze Partners

We zijn alle partners die hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van de Grow It! app en bijdragen aan het onderzoek heel dankbaar.